bröllopsfotograf stockholm

bröllopsfotograf stockholm

moderna, kreativa, autentiska bröllops-
bilder för dem icke-traditionella.
Tja, jag heter Liam och jag jobbar som bröllopsfotograf i Stocholm och runt om i Sverige. Det som är av störst vikt för mig är att först och främst skapa intressanta bilder som berör och kan ge min publik (bröllopspar i detta fall) möjligheten att känna någonting äkta och nytt. Jag ämnar att skapa tidlösa och unika fotografier som du med stolthet kan hänga upp i ditt hem och dela med familj och vänner. Mina bröllopspar uppskattar precis som jag det moderna uttrycket och söker efter ett mer kreativt alternativ till traditionellt bröllopsfotografi.

Oavsett om ni planerar ett stort bröllop på Haringe Slott, ett bohemiskt bröllop i Stockholms skärgård eller ett intimt bröllop i Stockholms Stadshus, vill jag gärna vara med. Ta er tid att kika på mina bröllop och portfolio, så kommer ni nog se att jag älskar det jag gör.
bröllopsfotograf ruin retreat
bröllopsfotograf rosendalsträdgård
bröllopsfotograf artipelag

Topp 5 bröllopslokaler i Stockholm

lite om mig. jag är...

kreativ
dokumentär
avslappnad
konstnärlig
jag föredrar...
kaffe / te
hundar / katter
analog / digital
sommar / vinter
böcker / filmer
morgon / kväll
strand / berg
bröllopsfotograf högberga gård
bröllopsfotograf stadshuset

intervju med sisters in law

Sveriges största bröllopsbloggar med uppåt 20 000 unika läsare varje månad.

Berätta om dig själv?

Jag är ännu en australiensare i Sverige. Jag är ursprungligen från Brisbane men är sedan sex år tillbaka etablerad i Sverige. Jag träffade min flickvän för nästan fem år sen i Australien, vi bodde kvar där ett tag innan vi bestämde oss att flytta till andra sidan jorden, till Sverige. Jag anser att jag har haft en bra uppväxt i Australien och jag kan tänka mig att den avslappnade australiensiska livsstilen och kulturen har haft inverkan på det sätt som jag betraktar och uppfattar världen.

Hur fick du upp intresset för fotografi?

Jag började fotografera för ungefär åtta år sedan efter att jag köpt min första analoga systemkamera på Shoreditch-marknaden i London. På den tiden jobbade jag inom finansvärlden som en revisor inriktad mot konkursförhandling, spännande jag vet...! Under den här perioden var fotografi en väldigt behövd kreativ utväg för mig, som jag använde nästan som en slags form av terapi. Jag har alltid fascinerats av konst och jag visste redan då att jag sökte någonting i livet att brinna för och jag hittade min passion i fotografi. Jag bestämde mig för att helt ägna mig åt mitt skapande och började nu att istället dedikera mig åt fotokonsten.

Hur skulle du beskriva din fotografiska stil?

Jag skulle beskriva min fotografiska stil som kreativ, modern, vackert med ett överflöd av färger. Jag inser dock att min stil fortfarande utvecklas, detta då jag fortsätter ta inspiration från olika håll, experimenterar och utforskar nya fototekniker och andra former av fotomanipulation. Det som är av störst vikt för mig är att först och främst skapa intressanta bilder som berör och kan ge min publik (bröllopspar i detta fall) möjligheten att känner någonting äkta och nytt.

Hur går dina tänker kring bröllopsfotografi?

Det är faktiskt en väldigt invecklad fråga för mig. Om du ställde samma fråga för några år sedan hade mitt svar varit extremt annorlunda. När jag klev av finanståget och bytte jobbinriktning drömde jag inte att en dag skulle sluta som en bröllopsfotograf i Stockholm, tvärtom faktiskt! Bröllopsfotografi eller hela bröllopsindustrin var då (enligt mig) färgad som någonting traditionellt, kliché, fejk och tråkigt. Jag var istället mer intresserad av att inrikta mig på att fotografera mode, kommersiellt arbete och konst. Det tog inte lång tid innan jag förstod att dessa branscher var dåligt betalda, hade stor konkurrens och många hierarkiska strukturer. Första gången jag plåtade ett bröllop var det med min vän Jarvis Archer som var den primära, inhyrda fotografen. Detta var en avgörande vändpunkt som omformade min kritiska bild av bröllop. Jag insåg då att bröllopsfotografi skiljer sig från andra fotobranscher när det kommer till maktordning; vanligtvis kräver bröllop bara en kreativ direktör som fotograf i jämförelse med andra slags fotojobb där det krävs ett helt kreativt team.

Hur ser ditt drömbröllop ut att fotografera?

Jag älskar att fotografera bröllop, oavsett om det är ett intimt bröllop i skärgården, en elopement i Köpenhamn eller ett bröllop med 200 gäster på ett gammalt slott. Mitt drömbröllop dock skulle vara på en okonventionell plats med ett kreativt par som delar mitt intresse för fotografi. Paret skulle bejaka faktumet att bilderna togs på ett analogt och modernt sätt. Jag har många underbara bröllop planerade för nästa år, men det finns ett bröllop i den marockanska öknen som jag ser mest fram emot. Bröllopet kommer vara under några dagar, så vi kommer ha en del tid att utforska området och skapa fotokonst tillsammans.

Fina ord från mina par

Liam är en talangfull och artistisk fotograf som också kan konsten att få två stelbenta människor och en något obstinat hund att känna sig avslappnade framför kameran. Frikostig med tid och driven av sin passion för fotografi blev både själva fotograferingen och resultatet en fantastisk upplevelse. Vi visste redan innan att vi skulle bli nöjda med resultatet, men att det skulle vara roligt under vägen hade vi inte räknat med. Stort tack Liam för fantastiska bilder och för ett härligt häng under några kvällar! Malin
Liam har en spännande blick som gav våra bröllopsbilder något alldeles alldeles extra. Vi ville ha mycket bilder på oss och på miljön där vi gifte oss för att minnas dagen, vår kärlek till varandra som lett oss hit. Liam var väldigt lätt att jobba med och hittade balansen mellan att fånga oss och att se oss genom nya ögon. Vi är väldigt glada att vi valde honom för det här uppdraget. Camilla
Liam är en väldigt talangfull fotograf. Han jobbar snabbt och har ett öga för tidlösa bilder med mycket känsla. Samarbetet med Liam kändes väldigt enkelt och tryggt. Rekommenderar start att anställa Liam om ni är ute efter att bevara minnen i vackra, stilfulla och tidlösa bilder. Natalie
"
"
"

don't

be

stranger

a