Fotografintervju Liam Warton på Bröllopsfotografer.se

Fotografintervju Liam Warton på Bröllopsfotografer.se

Fotografintervju på Bröllopsfotografer.se

Läs gärna hela intervjun här

Vad har influerad dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?
Jag tror att minfotografiska stil fortfarande utvecklas. Jag spenderar väldigt mycket tid på personliga projekt där jag experimenterar och ofta använder mig av mina vänner i bilderna. Alla personliga projekt fotograferar jag analogt och framkallar även hemma. Jag lär mig av mina misstag och mina experiment för att sedan applicera det på framtida arbeten. Det analoga fotografiet har gett mig en större förståelse för kamerans inställningar och hur man kan skapa nya bildspråk genom att ändra på till exempel exponeringen.

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?
Mina personliga projekt ligger väldigt nära mitt hjärta och är en viktig del av utvecklandet av mitt bröllopsfotografi. Det här året har jag fokuserat på framställning av maskulinitet och vilka normer som existerar inom fotoindustrin.

Hur länge har du fotograferat och hur började du?
Jag började fotografera för fem år sedan när jag köpte min första systemkamera på Brick Lane Markets i London. Efter detta fokuserade jag på att bli en riktig fotograf. Innan jag hittade min passion för fotografiet har jag känt att jag var en kreativ person med ett behov att skapa. Det kändes som något saknades i mitt liv innan jag började fotografera.


Bröllopsfotograf Stockholm, Malmö, Östersund, Skåne, Göteborg, Oslo, Köpenhamn, Gotland

('
Svenska | English
');