Carolina & David, Östermalm Bröllop

Carolina och Davids bröllopsfest inföll på nyårsafton, något ganska unikt när det kommer till bröllop. I linje med detta var det en speciell kväll, firandet av parets giftermål sammanföll med ett välkomnande av det nya året. Det här var en kväll av lättsamt firande, kreativ utforskning och glädje som delades med parets närmaste. Carolina och David hade redan gift sig på stadshuset några veckor tidigare, bröllopsfesten var till för att på ett avslappnat sätt fira med sina närmaste vänner och sin familj och låta de få ta del av upplevelsen. 

Paret var osäkra på huruvida de ville ha en fotograf, men de sökte sig till mig då de ville, precis som med sitt bröllop, ha något unikt, kreativt och icke-traditionellt. Paret gav mig fria tyglar och såg till att jag fick den friheten att skildra deras giftermål på det sätt jag gör bäst. Neon, parkeringsplatser och tunnlar fick fungera som bakgrund till bilderna, detta är absolut inte något för alla par, men slutresultatet är lika unikt som paret och bröllopsdagen jag fick ta del av. 

Mitt dokumenterande av bröllopet var kort, jag täckte deras bröllop i fyra timmar innan jag själv begav mig iväg för att fira nyår med mina vänner på södermalm

Hannah & Nate, Byron Bay Australia

This wedding was a first for me to photograph, as the bride Hannah is my older sister.  So I hopped on a plane and flew 25 hours back to Australia for the first time in over two years so I wouldn't miss her big day. I felt a lot of pressure leading up to the wedding because I really wanted to go a good job for them and capture all their special moments but also to be present in her day as her brother.


Byron bay is a palette of prime colours where the sandy beaches, blue skies and sweeping waves intertwined to create some of the most spectacular landscapes. It was no surprise that Hannah and Nate decided on Byron Bay to tire the knot, well at least not to me that is. We grew up at the beach spending most weekends and all summer holidays there. And for Nate he comes from Hawaii and has surfed his whole life. So for them it was the perfect spot. Nate's family and closest friends flew out to Australia for the first time for the wedding and it was the first time that both sides of the family had the opportunity to get to know each other. The wedding day run smooth in most parts, however there was a bit of drama as a thunderstorm swept in the late afternoon which ended up in the ceremony being moved in doors (which in many ways created a more intimate ad romantic atmosphere). The couple met in the moments before the ceremony for a first look at the beach and to spend a little time together and actually take a little time out to appreciate each other and the commitment they were about to make to each other.

 

 

 

Californian Wedding - Stockholm Wedding Photographer

I traveled to Los Angeles to visit my sister and whilst I was in California I shot this beautiful wedding with my mate Jacob Loafman. Jacob shot all digital and I shot all on film, with a variety of analog cameras. We booked the couple within 15 minutes of posting an ad on Instagram. On top of that we couldn't believe how beautiful Alex & Deliah's backyard wedding sounded. I was so excited not just to meet this awesome couple but also to explore this part of the world.

The wedding day was perfect and I am so grateful to have been able to capture the day for them. 

Here is one hour of the day between the ceremony and the reception. 

Enjoy

Väljer den rätt bröllopsfotograf för dig!

Om du har nyligen förlovat dig är du förmodligen på jakten efter de bästa bröllopstjänsterna du kan få. Troligtvis är att hitta den rätta fotografen på toppen av listan. Att välja en bröllopsfotograf kan vara en av den viktigaste och svåraste besluten när du planerar ditt bröllop. Jag förstår att det kan vara lockande att hyra in din kusin eller din bror som är en fotograf. Men att fotografera ett bröllop är en specifik konstform. Där finns så många människor och personligheter att navigera och en snäv tidtabell att balansera. Om du är inte helt bekväm med att riskera dina bröllopsbilder skulle jag rekommendera att du hyr en professionell fotograf som du kan lita på. Jag uppmuntrar er att gå igenom min hemsida och se om ni gillar bilderna. Jag förstår att min fotografiska stil inte är för alla och det är okej med mig. Jag vill mina brudpar uppskattar konstnärliga uttryck och ett kreativt alternativ till traditionell bröllopsfotografering. Om du älskar vad jag gör kan vi tala om er historia och fånga nånting underbart tillsammans.

Stockholm Bröllopsplatser

Jag älskar att jobba i Stockholm! Det är en underbart plats att gifte sig, med vacker hav, färgerna och den fantastiska ljus. Här lista jag mitt favorit bröllopsplatser i Stockholm.

Ekensdal

Det är en härliga bröllop plats som ligger 10 minuter utanför Stockholm. 

Dalarö Skans

Vad är bästa bröllopsplats att gifte sig och fester med dina närmaste vänner och familj. För mig där finns ingen bättre plats än an underbar skärgårdsbröllop. Inom dessa unik, vacker och magiska landskap finns en liten ö Dalarö Skans. Det ligger precis utanför Dalarö och är bara 10 minuter med båten.

Haringe Slott

Det finns en romantisk Slott som är perfekt för bröllop hela året. 

Smadalarögard

Det är underbart och unikt plats att fira er kärlek i Stockholms skärgård. 

Villa Pauli

Fejan

Hotel Skeppsholmen

Haga Forum

Grand Hotel

Södra Teatern

liamwartonphotography (1 of 4)-3.jpg

Junebug Weddings - Top Photos of the Week

Hur man skapar vackra dubbelexponering foto!

http://junebugweddings.com/wedding-photo-blog/photobug/beautiful-double-exposure-photos/

 liamwartonphoto stockholm

Jag tog denna bild på ett bröllop jag sköt tillsammans med Jacob Loafman förra året i Kalifornien. Jag gjorde det med min Contax g1 (film kamera) som har en multipel exponering funktion. Jag tog det första foto av bruden och sedan vänt kameran och tog fotot av brudgummen (underexponerad båda skott med två hållplatser).

Junebug Weddings - Top Pick of the Week

14152249_10210019794788818_1703156297_o.jpg

http://junebugweddings.com/wedding-photo-blog/photobug/top-pics-of-the-week-2016-september-9th/?utm_source=Real+Weddings+%26+Editorial+Features&utm_campaign=2f6d4005e8-Top_Pics_9_99_8_2016&utm_medium=email&utm_term=0_50cb3adb6f-2f6d4005e8-191330961

Experimentell Parfotografering - Stockholm Wedding Photographer

Stenbrottet Parfotografering - Stockholm Wedding Photographer

Jag träffade dessa två genom min flickvän som är en nära vän till Natalie. Natalie och Christoffer är människor som du omedelbart känner dig bekväm runt. Jag var tvungen att påminna mig själv att jag var där för att fotografera dem och inte att bara för gå med dem på ett utflykt. 

Detta var mer än bara en porträttsession för mig. Jag strävar alltid efter att bli nära de jag fotograferar och utveckla en relation, så våra sessioner överstiger känslan av att vata en fotosession och vänder sig mer till ett par vänner umgås. Varav en av dem har en kamera. Det blir mycket ärligt och äkta på det sätter.

Vi hoppade in i bilen och körde till Stenbrottet (i Stenhamra) för ett äventyr. Stenbrottet har varit länets genom tiderna största stenhuggeri och har än i dag en ovanligt komplett bevarad industrimiljö från slutet av 1800-talet. Det är min nya favoritplats att fotografera utanför Stockholm. Ljuset, kullarna och färgerna gör detta landskap vackert och unikt.

Fotografintervju Liam Warton på Bröllopsfotografer.se

Full intervju här.

Hej Liam, kul att ha med dig hos oss.Vem är du?

Jag är döden! (Skojar bara)
Nej, jag heter Liam och jag är en fotograf som är verksam i Stockholm, jag är ursprungligen från Brisbane, Australien men är sedan två år tillbaka etablerad i Sverige. Jag flyttade till andra sidan jorden för kärleken. Jag träffade min flickvän för nära till fyra år sen i Australien. Därefter bodde vi i Australien ett tag och sen bestämde vi att flytta till Sverige.
Förutom fotografi är jag intresserad av musik, konst, filmer, att läsa svenska noveller, och att resa. Jag ägnar dock majoriteten av min tid åt fotografiet.

Vad gör dig lycklig?
Jag har en dålig vana av att titta på för mycket tv-serier och borde kanske egentligen ägna mig åt mer produktiva saker som till exempel att läsa. Det är mysigt att avsluta dagen med att titta på serier med min flickvän och bara ta det lugnt. Jag blir också lycklig av att laga och äta god vegansk mat och att åka på roadtrips.

Vad är du mest stolt över?
Det är alltid svårt när man ska reflektera över sina egna bedrifter. Om jag måste svara tror jag nog att jag är stoltast över attha startat ett nytt liv i Sverige. Jag har verkligen gjort detta till mitt nya hem med nya vänner, nya jobb, nätverk och ett nytt språk.

Vad inspirerar dig?
Jag söker helst min inspiration utanför bröllopsindustrin för att sedan kunna applicera mina idéer på den. Det är viktigt för mig att förbli unik och inte kopiera andra fotografer eller alltid ha samma rutiner. Därför försöker jag istället hitta nya idéer från konsten och filmkonst. När jag till exempel sett klart en film av Xavier Dolan kan jag komma att fyllas med inspiration och en vilja att själv skapa något bättre och mer unikt.

Har du ett favovitcitat?
Jag har faktiskt inte ett favoritcitat som jag i nulägetkan komma på.

Vad har influerad dig eller hjälpt dig att hitta din fotografiska stil?
Jag tror att min fotografiska stil fortfarande utvecklas. Jag spenderar väldigt mycket tid på personliga projekt där jag experimenterar och ofta använder mig av mina vänner i bilderna. Alla personliga projekt fotograferar jag analogt och framkallar även hemma. Jag lär mig av mina misstag och mina experiment för att sedan applicera det på framtida arbeten. Det analoga fotografiet har gett mig en större förståelse för kamerans inställningar och hur man kan skapa nya bildspråk genom att ändra på till exempel exponeringen.

Vilka andra fotografiska intressen har du förutom att fotografera bröllop?
Mina personliga projekt ligger väldigt nära mitt hjärta och är en viktig del av utvecklandet av mitt bröllopsfotografi. Det här året har jag fokuserat på framställning av maskulinitet och vilka normer som existerar inom fotoindustrin.

Hur länge har du fotograferat och hur började du?
Jag började fotografera för fem år sedan när jag köpte min första systemkamera på Brick Lane Markets i London. Efter detta fokuserade jag på att bli en riktig fotograf. Innan jag hittade min passion för fotografiet har jag känt att jag var en kreativ person med ett behov att skapa. Det kändes som något saknades i mitt liv innan jag började fotografera.

Hur länge har du fotograferat bröllop?
Jag har fotograferat bröllop i tre år nu, men det känns som det har varit mycket längre än så för att det känns så naturligt och som att jag verkligen hittat min kallelse.

Random fakta om dig
Jag hade ett svårt fall av vattkoppor när jag var nyfödd och det var en livshotande situation för mig. Jag har små ärr över hela kroppen som ett resultat av det.

Detta händer idag
Idag tog jag bilder för onlinetidningen Vice för att dokumentera värmeböljan i en Martin Parr-esk stil . Alltså bilder som är tagna på ett humoristiskt och ironiskt sätt.

Berätta om en sak som folk inte vet om dig
Jag är en vegan.

Tre saker du blir glad av
Först och främst känslan av att framkalla filmrullar jag har tagit och att titta på mina negativ och se resultaten av mina bilder, det är en magisk känsla. För det andra när min flickvän och jag har en mysig hemmakväll, med god mat, vin och vi ser på en bra film.För dettredje känslan av att vara utomlands och ha en bil att kunna köra runt i, det är en riktig frihetskänsla. Jag älskar att se nya landskap, ta del av nya kulturer och samtidigt kunna känna mig fri.

Tre saker du blir ledsen av
För det första känner jag en sorg över allt det tragiska som händer i världen just nu. Varje morgon får man ta del av nya terroristattacker eller krig på nyheterna. Jag är även upprörd över den rasism som fortfarande existerar i vårt samhälle och de många hatbrott som sker till följd av det. Även hur den amerikanska polisen behandlar svarta människor, det borde inte fortfarande vara ett problem i dagens samhälle. För det tredje kan jag känna mig ledsen när jag känner en viss utanförskap från den svenska kulturen som australiensare.

Saker som du skäms över
Jag brukar inte vilja tala så högt på tunnelbanan för att det känns som folk lyssnar på en då. Speciellt om jag talar engelska, det är något jag kan känna mig väldigt osäker över.Jag har ett hemskt namnminne, vilket ofta resulterar i pinsamma situationer då jag måste fråga om någons namn flera gånger.

Tre låtar du tycker om just nu
Hot Chip – Colours, Low – Rope, Kevin Morby – Dorothy

Din bästa dag någonsin
Det skulle förmodligen vara en av mina semesterdagar när jag har rest. Förmodligen är det för tre år sedan då jag och min flickvän var i Nya Zealand och körde runt på den södra ön i tre veckor. Det är det vackraste landet jag har varit i.

Dina favoritfilmer
A girl who walks home alone at night, Francis Ha, What we do in the shadows

Vem följer du på sociala medier
Min fem favoritkonton på instagram är: Ren Hang, Ben Zank, Oli Samson, Edie Sunday, Lalovenenoso

Saker du vill göra innan du dör
Jag har inte egentligen en lista över saker jag vill göra innan jag dör utan vill bara gärna fortsätta att resa och att utforska världen.

Tv program du ska se i veckan
Jag haft precis avslutat säsong 1 av Stranger Things som är en thriller/skräck serie. Jag tittar även på Mr. Robot och Den Goda Viljan.

10 personer som inspirerar dig
Flickvän, Louis Dazy, Jacob Loafman, Oli Samson, Ren Hang, Petra Collins, Abdul Abdullah, Arvida Byström, Freethebird, Martin Parr

Ditt galnaste jobb
Insolvency Accountant. Jag jobbade som det för fyra år, och det är långt ifrån det jag gör idag.

Kan du beskriva ett drömbröllop som du gärna skulle fotografera?
Mitt drömbröllop skulle gärna vara på en icke-konventionell plats med ett kreativt par som delar mitt intresse för fotografi. Paret skulle uppskatta att bilderna togs analogt och på ett experimentellt sätt.

Vilka top tre locations för bröllopsbilder har du?
Lake Siljan, Dalarna, Barbican London, Bakers field, California

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig? (Tips till brudpar)
I slutändan är bra bröllopsfotografi när brudparet är nöjda och känner att de fått sin vilja igenom. Det är det som är själva syftet med dokumentation av deras dag. För mig ska riktiga fotografier väcka en stark känsla och samtidigt vara ärliga och unika. Min stil är icke-traditionellt, dokumentärt och kreativt. Det tips jag kan ge till brudpar är att vara i stunden och låtsats att ni är ensamma utan fotograf där så att bilderna kan bli så naturliga som möjligt.

Joe & Brad-12.jpg

Alena & Miles Parfotografering

Det är något som jag tycker är fascinerande med byggarbetsplatser. Kombinationen av färger, former och linjer skapar många alternativ för underbara och annorlunda kompositioner. Jag omfamnar även alltid par som vill göra nånting annorlunda och som litar på min kreativa instinkt. I denna serie hade jag turen att få kombinera båda dessa element i skapandet av en unik kärleksskildring för ett unikt par.

Alena är ursprungligen från Tyskland och Miles är från Australien men båda är nu etablerade i Sverige. De träffades 2009 när Miles var på semester i Europa. Det var under tiden som Alena jobbade på ett vandrarhem i Stockholm som de möttes för första gången. Under tre år hade de sporadisk kontakt men efter det blev samtalen mer regelbundna. Miles besökte Alena i Berlin när hon var där på semester. Året efter flyttade han till Malmö där hon studerade och dem har varit tillsammans sedan dess, nu bosatta i Stockholm. Deras förhållande har alltså präglats av möten mellan kulturer och föränderlighet, det är en resa de gör tillsammans.

Både Alena och Miles är hobbyfotografer och då de har en uppskattning för fotografi har de även en större förståelse för den kreativa processen. Det underlättade för skapandet av denna serie och resulterade i ett större utrymme för att experimentera tillsammans med kompositioner och dylikt. Jag bestämde mig för att ta bilderna på en mellanformatskamera på färgfilm som utgick för 20 år sedan. Jag kände att dessa färger skulle kunna bidra med en nostalgisk känsla till fotoserien. Det analoga fotografiet är en stor passion för mig och jag tror att detta översätts till tittarupplevelsen och kan förhoppningsvis väcka liknande känslor hos betraktaren.

Unplugged Weddings

Unplugged bröllopsdag! Det är på uppgång inom bröllopsindustrin att uppmuntra gäster att stänga av deras mobiler och kameror. Idén är att hålla alla dina gäster i ögonblicket utan distraktioner. Ibland kan det gå överstyr med telefoner och kameror och resultatet kan verkligen avbryta dagens flyt. 

Det är väldigt populärt med bröllopsfotografer och av goda skäl! Bröllopsparet ha betalat för att någon professionell ska dokumentera dagen och för att bilderna ska vara så bra som möjligt.

Personligen har jag inga problem med att kompisar och familj använder sina kameror eller mobiler under bröllopet. Det är så pass vanligt och jag kan jobba runt dem och ändå få goda resultat. Jag tror dock att det kan vara problematiskt under ceremonin och mer högtidliga stunder under dagen. Till exempel när bröllopsparet går nerför mittgången eller under deras först dans om allt jag kan se är ett hav av iphones istället för deras ansikten. 

Vad jag kan rekommendera till mina bröllopspar är att tänka på att ha en unplugged ceremoni. Dessutom att informera gäster att att hålla mobiler i sina fickor under den första dansen,under tal och vid tårtskärning. 

För mig vad är mest viktigt är att ni känner er nöjda. Det är eran dag och om ni vill att  gästerna  tar några extra bilder, såklart det är inget problem. Å andra sidan om du vill unplugga hela bröllopet, sen det också låter bra!